Valgplakater – klar til kommunalvalget!

Kommunalvalget står for døren! Snart hænger valgplakaterne i byens lygtepæle og kigger længselsfuldt på vælgerne. Her følger lidt nyttig info om valgplakaten.

Valgplakaten. Et fænomen vi elsker at hade! Men når sejrherren – eller damen – har fået sin post i parti eller byråd, har – den nu hærgede – plakat gjort sit formål.

Men hvordan får valgplakaten liv, hvem betaler den og hvem hænger den op? Det giver vi svar på her.

Hvem betaler gildet?

Der kan være flere svar til dette. Enten betaler kandidaten selv sin valgplakat ellers vil den typisk være finansieret af partiet eller en privat virksomhed, der sponsorerer.

Er kandidaten så heldig at have en sponsor til rådighed, kan han eller hun se frem til en god økonomisk håndsrækning, da plakaterne kan løbe op i et højere beløb, såfremt man skal bruge et stort oplag. Prisen varierer naturligvis i forhold til både størrelse og den samlede orde. Du kan se mere om størrelse og få trykt plakater i store formater her.

Hvem sætter plakaterne op?

Plakaterne hænges typisk op af kandidaten selv eller parti / kandidatlister, der sørger for at hænge plakaten op. Det skal desuden fremgå, hvem der er ansvarlig i forhold til både opsætning og nedtagning, så der ikkehersker nogen tvivl.

Plakaterne må desuden kun hænges op på offentlige veje, hvor træer, hegn m.m. må benyttes. Det er dog vigtigt, at de ophænges forsvarligt, hvilket vil sige at de f.eks. ikke dækker eller skjuler eks. færdselstavler eller trafiklys – eller i det hele taget uhensigtsmæssige steder, hvor de kan være til gene og derved udgøre en fare.

Hvornår må opsætningen finde sted?

Fra den fjerde lørdag før valgdagen fra døgnets begyndelse. Det vil sige fra 28. okt. Ved kommende valg. Efter valget har kandidat / parti 8 dage til at få pillet plakaterne ned.

Valgplakater må i øvrigt ikke udgøre mere end 0,8 m2 ifølge lovgivningen.


Comments are closed.