Erstatningsfjernbetjening til billige penge

I denne smid-ud-kultur er jeg glad for, at der stadig findes steder, hvor man kan købe dele til ting, der stadig virker helt perfekt. Jeg er ikke en super venstreorienteret miljø-fanatiker, men jeg er godt nok træt af at se, hvordan store elektronikvarehuse kaster omkring sig med billige vaskemaskiner, de sælger til børnefamilier, selvom de slet ikke er bygget til dem. Svaret hertil er så blot, at de kan købe en ny et år eller to efter, og så er den vaskemaskine – som nu er en del af en kæmpe miljøbelastende skrotbunke – glemt og borte. I hvert fald i forbrugerens forstand. Desværre er produktet stadig lige så meget en realitet, som da det stod og brummede sidste gang i en børnefamilies bryggers.

Mit bud er, at den maskine kunne være lavet for mindre end en ny billig kostede. Sådan er det nemlig med så meget. Jeg vil dog gerne lige minde folk om, at der er en løsning, når et produkt stopper med at virke.

Jeg har eksempelvis lige købt en samsung fjernbetjening til mit tv, selvom jeg nok kunne se diverse butikker sælge nye tv apparater for 1500 kroner og op.

Sådan en erstatningsfjernbetjening virker ganske perfekt og mit TV holder mange år endnu.

Så min opsang her er blot, at man skal huske at passe på sine ting og ikke blot smide dem ud på grund af mindre defekter. Der er som regel altid en løsning, og den løsning kan betyde, at miljøet også overlever vores umenneskelige forbrug.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *